Jump to Navigation

Aktualny wykaz specjalizacji


Wykaz specjalizacji obowiązujących zgodnie z Instrukcją Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych w sprawie działań IJHAR-S w zakresie przeprowadzania egzaminów na rzeczoznawców i nadzorowania ich działalności.

 Lp. Nazwa specjalizacji
1. Mięso i jego przetwory
2. Klasyfikacja tusz wieprzowych w systemie EUROP
3. Klasyfikacja tusz wołowych w systemie EUROP
3a Klasyfikacja tusz owczych w systemie EUROP
4. Drób i jego przetwory
4a Jaja i ich przetwory
5. Gęś owsiana
6. Dziczyzna i jej przetwory
7. Ryby i ich przetwory
8. Mleko i jego przetwory
9. Ziarno zbóż, nasiona roślin strączkowych i ich przetwory
10. Nasiona roślin oleistych
11. Oleje i tłuszcze roślinne
11a Tłuszcze zwierzęce
12. Buraki cukrowe i ich przetwory
13. Owoce i warzywa świeże
14. Owoce i warzywa przetworzone
15. Kwiaty cięte i doniczkowe
16. Koncentraty spożywcze
16a Miód i inne produkty pszczele
16b Ziarno kakaowe i jego przetwory
17. Zioła i przyprawy
18. Piwo i surowce browarnicze
19. Wyroby winiarskie
20. Kawa i herbata
21. Chmiel i produkty chmielowe
22. Produkty przemysłu ziemniaczanego
23. Napoje spirytusowe
24. Napoje bezalkoholowe
25. Wyroby garmażeryjne
26. Wyroby piekarskie
27. Wyroby ciastkarskie
28. Wyroby cukiernicze
29. Dodatki spożywcze

 



by Dr. Radut.